Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Indijski hleb „Nan“

Indijski tanak hleb, veoma ukusan i jednostavan za pripremu.
Foto: Pixabay/timokefoto
Sastojci:
  • 250 grama brašna
  • 2 kašičice šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 110 -130 mililitara mleka
  • ulje
  • 15 grama putera
  • 1-2 kašike korijandera
Priprema:

U jednu posudu prosijte brašno, dodajte šećer, so i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomešati mleko sa uljem pa u sredinu dodati brašno, pa polako mešati od sredine do krajeva. Mesite testo nekoliko minuta, dodajući brašno ako testo postane lepljivo. Stavite testo u nauljenu tepsiju, pokrijte krpom i ostavite 10 do 15 minuta. Zatim podelite testo na četiri dela. Svaki deo premažite rukom na oko centimetar do dva debljine, pospite korijanderom i malo utisnite u testo. Peći u tiganju na malo ulja, tri minuta, sa obe strane.

Prijatno!

Trik koji će stari hleb ponovo učiniti svežim

Preuzmite android aplikaciju.