Indijski tanak hleb, veoma ukusan i jednostavan za pripremu.
Sastojci:
- 250 grama brašna
- 2 kašičice šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 110 -130 mililitara mleka
- ulje
- 15 grama putera
- 1-2 kašike korijandera
Priprema:
U jednu posudu prosijte brašno, dodajte šećer, so i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomešati mleko sa uljem pa u sredinu dodati brašno, pa polako mešati od sredine do krajeva. Mesite testo nekoliko minuta, dodajući brašno ako testo postane lepljivo. Stavite testo u nauljenu tepsiju, pokrijte krpom i ostavite 10 do 15 minuta. Zatim podelite testo na četiri dela. Svaki deo premažite rukom na oko centimetar do dva debljine, pospite korijanderom i malo utisnite u testo. Peći u tiganju na malo ulja, tri minuta, sa obe strane.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.