Priznajte da volite da odete do Ikee i kada vam ne treba nameštaj, odete po njihove čuvene ćuftice. Uz ovaj recept više nećete morati da vozite kilometrima zbog ćuftica. Napravite ćufte kod kuće kao iz Ikee, imamo odličan i jednostavan recept.
Sastojci:
- 400 grama mlevenog posnog svinjskog mesa
- 1 jaje, umućeno
- 1 mali luk, sitno isečen ili narendan
- 85 grama prezle
- 1 kašika kopra
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1 kašičica putera
- 2 kašike brašna
- 400 mililitara goveđe čorbe (kocka za supu)
Priprema:
U većoj posudi pomešati mleveno meso, umućeno jaje, crni luk, prezle i kopar. Posolite smesu po želji i napravite ćufte veličine oraha. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i propržite ćufte. Pržene ćufte ostavite sa strane, pa u istoj šerpi otopite puter, dodajte brašno i dobro promešajte. Posle dva minuta polako dodajte goveđu čorbu i dobro mešajte dok ne dobijete gust sos. Pržene ćufte vratite u tiganj sa sosom, promešajte i pospite sa još malo mirođije. Ćufte možete poslužiti sa pireom, kuvanim krompirom i/ili graškom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.