Šareno jelo od jaja i povrća poreklom je iz Tunisa, jede se i kao doručak u mnogim delovima severne Afrike i Bliskog istoka i veoma se lako priprema.

Sastojci:
- 1 veliki seckani crni luk
- 1 do 2 zelene paprike
- 1 crvena paprika
- 2 seckana čena belog luka
- 6 pelat ili običnih paradajza srednje veličine
- pola šolje paradajz pirea
- 4 – 6 jaja
- so
- biber
- kumin
- čili
- kajenska paprika
- crvena paprika u prahu
- svež peršun
- maslinovo ulje
Priprema:
Na malo maslinovog ulja u velikom tiganju prodinstajte luk, biber i beli luk i začinite ih solju, crvenom paprikom, kimom i mlevenom paprikom. Dinstajte povrće oko pet minuta dok povrće ne omekša, pa dodajte paradajz isečen na kockice i pasatu. Ostavite paradajz da provri, pa ga poklopite i kuvajte oko 15 minuta. Zatim ih rasklopite i kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Kada je sos gotov, zadnjom stranom kašike napravite rupe u sosu u koje razbijate jaja. Pokrijte tiganj i ostavite da se jaja krčkaju u sosu na srednje laganoj vatri dok se jaja dobro ne skuvaju, odnosno dok belance potpuno ne pobele. Žumance treba da bude mekano i tekuće.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.