Humus se brzo i lako pravi, i odlično ide uz razna jela. Jedini uslov da brzo napravite humus je da imate blender ili štapni mikser u kući. Ovaj namaz se obično stavlja u sredinu većeg tanjira i u sredini se pravi rupa u koju se uliva malo maslinovog ulja. Kao sos, odlično ide uz belo pileće meso sa roštilja, kao i uz ražnjiće. Možete ga mazati i na hleb.
Sastojci:
- konzerva sirovih leblebija
- 3 kašike tahinija
- 1 limun
- 2 čena belog luka
- pola crnog luka
- po ukusu so
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Leblebije dobro ispasirati, dodati sok od jednog većeg limuna, so, tahini, maslinovo ulje i beli i crni luki staviti u blender. Dobro to sve izmešati, i preručiti u zatvorene posudice. Pre zaklapanja posude, staviti na humus malo aleve paprike kao dekoraciju.
Prijatno!
Preuzmite androidaplikaciju.