Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Humus

Humus se brzo i lako pravi, i odlično ide uz razna jela. Jedini uslov da brzo napravite humus je da imate blender ili štapni mikser u kući. Ovaj namaz se obično stavlja u sredinu većeg tanjira i u sredini se pravi rupa u koju se uliva malo maslinovog ulja. Kao sos, odlično ide uz belo pileće meso sa roštilja, kao i uz ražnjiće. Možete ga mazati i na hleb.
Foto: Pixaaby/tohma
Sastojci:
  • konzerva sirovih leblebija
  • 3 kašike tahinija
  • 1 limun
  • 2 čena belog luka
  • pola crnog luka
  • po ukusu so
  • 4 kašike maslinovog ulja
Priprema:

Leblebije dobro ispasirati, dodati sok od jednog većeg limuna, so, tahini, maslinovo ulje i beli i crni luki staviti u blender. Dobro to sve izmešati, i preručiti u zatvorene posudice. Pre zaklapanja posude, staviti na humus malo aleve paprike kao dekoraciju.

Prijatno!

Varivo od leblebija sa povrćem

Preuzmite androidaplikaciju.