Хумус се брзо и лако прави, и одлично иде уз разна јела. Једини услов да брзо направите хумус је да имате блендер или штапни миксер у кући. Овај намаз се обично ставља у средину већег тањира и у средини се прави рупа у коју се улива мало маслиновог уља. Као сос, одлично иде уз бело пилеће месо са роштиља, као и уз ражњиће. Можете га мазати и на хлеб.
Састојци:
- конзерва сирових леблебија
- 3 кашике тахинија
- 1 лимун
- 2 чена белог лука
- пола црног лука
- по укусу со
- 4 кашике маслиновог уља
Припрема:
Леблебије добро испасирати, додати сок од једног већег лимуна, со, тахини, маслиново уље и бели и црни луки ставити у блендер. Добро то све измешати, и преручити у затворене посудице. Пре заклапања посуде, ставити на хумус мало алеве паприке као декорацију.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.