Jednostavan za pripremu i veoma ukusan hleb.
Sastojci:
- 250 grama kuvanog krompira
- 350 grama brašna
- 100 grama ovsenih pahuljica
- 1,5 kašičica soli
- 1 kesica kvasca
- 150 mililitra mlake vode
- 30 mililitara ulja
- malo mleka za premazivanje
Priprema:
Kuvani krompir dobro ohladiti, pa izgnječiti tako da nema grudvica. Brašno pomešati sa svim suvim sastojcima, pa dodati krompir i sve lepo umesiti. Pokriveno ostaviti da se udvostruči volumen. Nauljiti posudu u kojoj ćete peći hleb, pa posuti sa malo brašna. Testo kratko izraditi i staviti u kalup, preko zaseći po želji i pustiti 20 minuta da miruje. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta, dok ne dobije finu zlatno/braon boju.
Prijatno!
Četiri namirnica za bolji san: Idealne za večeru tokom zimskih meseci
Preuzmite android aplikaciju.