Recept koji ćete sigurno ponoviti.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/bread-5702703-640-620x414.jpg)
Sastojci:
- 420 grama pšeničnog brašna
- 400 mlake mlake vode
- 2 kašičice morske soli
- 2 kašičice instant kvasca u prahu
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte suve sastojke: brašno, morsku so i instant kvasac.
Sipajte toplu vodu u brašno i mešajte sastojke dok se ne sjedine. Testo će biti vlažno.
Pokrijte testo pamučnom krpom i ostavite da se diže oko dva sata.
Kada ovo vreme istekne, zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa i stavite unutra pokrivenu tepsiju od livenog gvožđa.
Pobrašnite veliki komad papira za pečenje i prebacite testo na njega. Oblikujte loptu. Gornji deo testa isecite nožem na par mesta.
Testo sa papirom stavite u zagrejanu posudu i poklopljeno stavite u rernu na 35 minuta. Zatim otvorite poklopac i pecite hleb još 10 minuta dok kora ne dobije lepu zlatno braon boju.
Pustite da se hleb potpuno ohladi ili najmanje 30 minuta pre rezanja.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.