Krastavac je poznati antioksidans, takođe čuva srce i kosti i reguliše hormone.
Sastojci:
-1 do 2 krastavaca, zavisno od veličine
-180 ml jogurta (ili kiselog mleka ukoliko želite da supa bude kiselija)
-prstohvat soli
-supena kašika maslinovog ulja
-supena kašika jabukovog sirćeta
-malo svežeg peršuna za ukrašavanje
Način pripreme:
Oljuštite i naseckajte krastavce, te ih stavite u blender i dobro izmiksajte. Dodajte jogurt ili kiselo mleko, maslinovo ulje, so i sirće. Sve zajedno ponovo izblendajte kako bi dobili homogenu masu.
Smesu prespite u činiju za posluživanje i ostavite je u frižideru oko 2 sata, da se ohladi. Hladnu supu poslužite ukrašenu s malo peršuna.
Ukoliko želite, ovom obroku kao začin možete dodati izgnječen čen belog luka.
Bon appetit!