Краставац је познати антиоксиданс, такође чува срце и кости и регулише хормоне.
Састојци:
-1 до 2 краставаца, зависно од величине
-180 мл јогурта (или киселог млека уколико желите да супа буде киселија)
-прстохват соли
-супена кашика маслиновог уља
-супена кашика јабуковог сирћета
-мало свежег першуна за украшавање
Начин припреме:
Ољуштите и насецкајте краставце, те их ставите у блендер и добро измиксајте. Додајте јогурт или кисело млеко, маслиново уље, со и сирће. Све заједно поново изблендајте како би добили хомогену масу.
Смесу преспите у чинију за послуживање и оставите је у фрижидеру око 2 сата, да се охлади. Хладну супу послужите украшену с мало першуна.
Уколико желите, овом оброку као зачин можете додати изгњечен чен белог лука.
Bon appetit!