Lagano, osvežavajuće, letnje jelo koje ne goji. Ne treba vam šporet za ovo jednostavno jelo.
Sastojci:
- 2 velika krastavca
- 1 šolja običnog ili dve šolje grčkog jogurta
- 1 čen belog luka
- 3 kašike limunovog soka
- 50 mililitara maslinovog ulja
- peršun
- so
- biber
Priprema:
Ogulite krastavce i uklonite semenke. Zatim ih isecite na kockice, a nekoliko kockica sačuvajte za kasnije. Sve sastojke stavite u seckalicu ili blender i mešajte dok ne dobijete kremastu smesu. Važno je napomenuti da količinu začina prilagođavate sopstvenom ukusu. Čorbu ostavite da se hladi najmanje dva sata u frižideru, a pri serviranju dodajte komadiće krastavaca koje ste ranije odvojili. U ovu supu možete dodati i svežu mirođiju ili peršun.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.