Лагано, освежавајуће, летње јело које не гоји. Не треба вам шпорет за ово једноставно јело.
Састојци:
- 2 велика краставца
- 1 шоља обичног или две шоље грчког јогурта
- 1 чен белог лука
- 3 кашике лимуновог сока
- 50 милилитара маслиновог уља
- першун
- со
- бибер
Припрема:
Огулите краставце и уклоните семенке. Затим их исеците на коцкице, а неколико коцкица сачувајте за касније. Све састојке ставите у сецкалицу или блендер и мешајте док не добијете кремасту смесу. Важно је напоменути да количину зачина прилагођавате сопственом укусу. Чорбу оставите да се хлади најмање два сата у фрижидеру, а при сервирању додајте комадиће краставаца које сте раније одвојили. У ову супу можете додати и свежу мирођију или першун.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.