Za sve one koji manje vole meso, brz i lagan gulaš od pečuraka nezaboravnog ukusa, idealan je predlog za današnji ručak.
Sastojci:
- 800 grama pečuraka
- 1 ceo praziluk (beli i zeleni deo)
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 250 mililitara soka od paradajza
- 1 kašičica aleve paparike
- 2 lista lovora
- vegeta, biber, so po ukusu
Priprema:
Na ulju prodinstajte iseckan praziluk i crni luk dok ne omekšaju, pa dodajte oprane i iseckane pečurke. Na laganoj vatri dinstajte pečurke dok ne omekšaju i dok ne ispari tečnost koju su pustile.
Sipajte alevu papriku, iseckan beli luk, promešajte, a zatim prelijte pečurke sokom od paradajza. Ako ima potrebe dolijte vodu uz povremeno mešanje. Dodajte so, biber po ukusu i lovorov list. Kuvajte gulaš uz povremeno mešanje još 20 minuta.
Ako želite da gulaš bude gušći, u 50 ml hladne vode razmutite kašičicu brašna, prelijte gulaš brašnom i par minuta ga mešajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Za gulaš koristite sitnije pečurke, a za bogatiji ukus gulaša kombinujte više vrsta pečuraka.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.