Vafle su idealan odabir za sve ljubitelje slatkog doručka, ali su podjednako dobar odabir i za dezert. Ono što vafle čini tako popularnom poslasticom je mogućnost najrazličitijih preliva, pa svako može napraviti dezert po svome ukusu.
Sastojci:
- 200 grama glatkog brašna
- prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- 3 kašike šećera
- 200 mililitara mleka
- 60 grama otopljenog margarina
- aroma vanile
Priprema:
Umutiti prvo belanca sa šećerom dok se ne dobije sneg, zatim dodavati žumance po žumance. Onda dodavati otopljeni margarin, mleko, brašno, so, prašak za pecivo i aromu vanile.
Zagrejati nauljen kalup i kada je dobro ugrejan, sipati 2-3 kašike testa u kalup ili manjom kutlačom. Peći dok se ne upali svetlo na aparatu ili dok ne porumeni. Kada je pečeno, testo se samo odvaja od kalupa.
Saveti i predlozi:
Čuvajte galete u plastičnoj ili staklenoj kutiji sa poklopcem i tako će vam duže ostati sveže.
Možete ih kombinovati sa svežim ili suvim voćem, džemom, slatkom pavlakom, kremovima, eurokremom ili orašastim plodovima.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.