Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Engleski doručak

Engleski doručak je kulinarski klasik koji morate probati bar jednom. Stoga, u nastavku je recept.
Foto: Pixabay/AndreBeukes
Sastojci:
  • 6 kriški dimljene slanine
  • 1 konzerva belog pasulja
  • 4 manje svinjske kobasice
  • 200 g krvavice
  • 4 para belog tost hleba
  • 2 šolje pečuraka
  • 1 veliki paradajz
  • 4 jaja
  • so
  • biber
Priprema:

Dimljenu slaninu malo isecite nožem na nekoliko mesta, raširite na pleh i pecite na 200 stepeni u rerni dok ne postanu hrskave. Prorezi koje ste napravili nožem će pomoći da slanina ostane ravna. Tokom pečenja, jednom okrenite, da se ravnomerno ispeče. Za to vreme pasulj iz konzerve prebacite u šerpu, pa zagrejte na roštilju, povremeno mešajući. Dok se pasulj zagreva, u velikom tiganju propržite cele svinjske kobasice i krvavicu isečenu na kolutove. Kada su gotove, odložite ih na tanjir i na ostavljenoj masnoći ispržite kriške belog hleba sa obe strane. Paralelno sa mesom u drugom tiganju na malo ulja propržiti pečurke isečene na četvrtine, a odmah posle njih paradajz isečen na pola. Začinite povrće po ukusu. Pečurke treba da budu karamelizovane, a paradajz topao i mekan. Nemojte previše termički tretirati. Kada je povrće gotovo, stavite ga na tanjir i ispržite jaja da belo bude hrskavo, a žumance samo delimično kuvano.

Prijatno!

Evo kako da ne prekršite dijetu i sprečite žudnju za slatkišima

Preuzmite android aplikaciju.