Engleski doručak je kulinarski klasik koji morate probati bar jednom.
Sastojci:
- 6 kriški dimljene slanine
- 1 konzerva belog pasulja
- 4 manje svinjske kobasice
- 200 grama šunke
- 4 para belog tost hleba
- 2 šolje pečuraka
- 1 veliki paradajz
- 4 jaja
- so
- biber
- čaj ili kafa
- ceđeni sok od pomorandže
Priprema:
Dimljenu slaninu malo isecite nožem na nekoliko mesta, raširite na pleh i pecite na 200 stepeni u rerni dok ne postanu hrskave. Prorezi koje ste napravili nožem će pomoći da slanina ostane ravna. Tokom pečenja, jednom okrenite, da se ravnomerno ispeče. Za to vreme pasulj iz konzerve prebacite u šerpu, pa zagrejte, povremeno mešajući. Dok se pasulj zagreva, u velikom tiganju propržite cele svinjske kobasice i šunku isečenu na kolutove. Kada su gotove, odložite ih na tanjir i na ostavljenoj masnoći ispržite kriške belog hleba sa obe strane. Paralelno sa mesom u drugom tiganju na malo ulja propržiti pečurke isečene na četvrtine, a odmah posle njih paradajz isečen na pola. Začinite povrće po ukusu. Pečurke treba da budu karamelizovane, a paradajz topao i mekan. Nemojte previše termički tretirati. Kada je povrće gotovo, stavite ga na tanjir i ispržite jaja da belo bude hrskavo, a žumance samo delimično skuvano.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.