Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Храна коју кардиолози никада не једу

Кардиолози редовно говоре о негативним ефектима које лоша исхрана има на здравље срца њихових пацијената.
Фото: Pexels/Karolina Grabowska

И док је повремено уживање у одређеним, не тако здравим намирницама у реду, претеривање с њиховим уносом може да повећа ризик од болести срца и можданог удара.

Како доноси Лифеспан, кардиолози су направили попис намирница које не би требало да једемо због здравља нашег срца, а они их такође избегавају. То су:

-црвено месо
-сланина, виршле и друге месне прерађевине
-помфрит и друга пржена храна
-слатка пића, маргарин
-пахуљице и друге житарице из кутија.

Кажу да ове намирнице садрже велике количине засићених масти, холестерола и соли, као и рафинисаних шећера. Све су то састојци који штете, првенствено здрављу нашег срца, али и многим другим органима у телу, преноси Индеx.хр.

Исто тако, истраживања су показала како људи који конзумирају 17 до 21% калорија из додатих шећера имају чак 38 одсто већи ризик од смрти изазваним болестима срца у поређењу с оним особама које ове састојке уносе умерено.

Ovo je najgora hrana sa kojom možete da započnete dan!

Преузмите андроид апликацију.