Domaći sladoled je uvek bolja opcija i za decu i za odrasle.

Sastojci:
- 1 čaša pavlake
- čaša 1,5 dl šećera, može i manje
- 1 šlag
- 2 dcl mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- voće i količina po izboru breskve, banane, maline, kupine, borovnice
Priprema:
Stavite pavlaku u posudu, dodajte šećer. Dobro promešajte da se šećer rastvori. Zatim u drugoj posudi umutiti šlag čvrsto prema uputstvu na kesici. Voće sitno iseckajte, pa štapnim mikserom još malo sameljite jedan deo, a zatim promešajte tako da dobijete oba komada voća i iseckano voće u jednom. U mešavinu pavlake i šećera dodajte voće i sve još malo promešajte. Može se raditi ručno ili ručno. Na kraju se u mešavinu voća, pavlake i šećera dodaje čvrsto umućen šlag i sve se još jednom dobro izmeša. Smeša se sipa u posudu i stavlja u zamrzivač, najbolje preko noći. Kada se sladoled stvrdne, možete ga poslužiti.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.