Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Domaći tartar sos

Idealan prilog uz riblja jela.
Foto: Pixabay/ailinder
Sastojci: 
  • 200 mililitara majoneza
  • 5-6 kiselih krastavaca (isecite na 4 dela i na trakice)
  • 1 kašika kapara
  • 1 kašika sitno rendanog belog luka
  • so
  • biber
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 kašičica senfa
Priprema:

U posudu (najbolje staklenu u kojoj ćete čuvati tartar) pomešajte majonez, kisele krastavce, kapare, rendani beli luk, so, biber, limunov sok, seckani zeleni peršun i senf. Posolite i pobiberite po želji. Ako volite kiseliji ukus, dodajte kašičicu tečnosti od kiselih krastavaca. Ovako pripremljen tartar sos može da se čuva u frižideru nekoliko dana.

Prijatno!

Recept dana: Piletina na azijski način

Preuzmite android aplikaciju.