Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Domaći roštilj sos

Sezona roštiljanja se otvara danas. Dakle, potreban vam je dobar roštilj sos. A mi znamo šta radimo, pa nas slobodno poslušajte i spremite baš ovaj jer je to onošto roštilj sos treba da bude gust, malo sladak i malo ljut.
Foto: Pixabay/TJENA
Sastojci:
  • 150 mililitara vode
  • 1 komad rendanog đumbira
  • 4 čena usitnjenog belog luka
  • 500 mililitara kečapa
  • 1 kašika belog vinskog sirćeta
  • 3 kašike soka od jabuke
  • 2 kašike vorčester sosa
  • 3 kašike senfa
  • 1 kašika meda
  • 4 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašičica soli
  • 4 kašike brendija ili ruma
  • 2 kašike ekstrakta vanile
  • 1 kašika tucane ljute paprike (smanjite količinu ako ne volite ljuto)
  • 1 prstohvat melevnog kima
Priprema:

Redom ubacujte sastojke u šerpu i uključite ringlu na srednju temperaturu. Kada ubacite sve sastojke, dobro izmešajte i ostavite da se krčka na istoj temperaturi 30 minuta. Ovaj sos morate stalno mešati. Treba da postane gust, lepljiv i da potamni. Kada je sos gotov koristite ga za premazivanje rebaraca koje spremate u rerni, krilaca sa roštilja, kao namaz za sendviče ili ga jedite kašikom ili namažite na hleb.

Prijatno!

Koliko mesa po osobi treba da bude u obroku?

Preuzmite android aplikaciju.