Sezona roštiljanja se otvara danas. Dakle, potreban vam je dobar roštilj sos. A mi znamo šta radimo, pa nas slobodno poslušajte i spremite baš ovaj jer je to onošto roštilj sos treba da bude gust, malo sladak i malo ljut.
Sastojci:
- 150 mililitara vode
- 1 komad rendanog đumbira
- 4 čena usitnjenog belog luka
- 500 mililitara kečapa
- 1 kašika belog vinskog sirćeta
- 3 kašike soka od jabuke
- 2 kašike vorčester sosa
- 3 kašike senfa
- 1 kašika meda
- 4 kašike smeđeg šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike brendija ili ruma
- 2 kašike ekstrakta vanile
- 1 kašika tucane ljute paprike (smanjite količinu ako ne volite ljuto)
- 1 prstohvat melevnog kima
Priprema:
Redom ubacujte sastojke u šerpu i uključite ringlu na srednju temperaturu. Kada ubacite sve sastojke, dobro izmešajte i ostavite da se krčka na istoj temperaturi 30 minuta. Ovaj sos morate stalno mešati. Treba da postane gust, lepljiv i da potamni. Kada je sos gotov koristite ga za premazivanje rebaraca koje spremate u rerni, krilaca sa roštilja, kao namaz za sendviče ili ga jedite kašikom ili namažite na hleb.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.