Сезона роштиљања се отвара данас. Дакле, потребан вам је добар роштиљ сос. А ми знамо шта радимо, па нас слободно послушајте и спремите баш овај јер је то оношто роштиљ сос треба да буде густ, мало сладак и мало љут.

Састојци:
- 150 милилитара воде
- 1 комад ренданог ђумбира
- 4 чена уситњеног белог лука
- 500 милилитара кечапа
- 1 кашика белог винског сирћета
- 3 кашике сока од јабуке
- 2 кашике ворчестер соса
- 3 кашике сенфа
- 1 кашика меда
- 4 кашике смеђег шећера
- 1 кашичица соли
- 4 кашике брендија или рума
- 2 кашике екстракта ваниле
- 1 кашика туцане љуте паприке (смањите количину ако не волите љуто)
- 1 прстохват мелевног кима
Припрема:
Редом убацујте састојке у шерпу и укључите ринглу на средњу температуру. Када убаците све састојке, добро измешајте и оставите да се крчка на истој температури 30 минута. Овај сос морате стално мешати. Треба да постане густ, лепљив и да потамни. Када је сос готов користите га за премазивање ребараца које спремате у рерни, крилаца са роштиља, као намаз за сендвиче или га једите кашиком или намажите на хлеб.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.