Хрскави бисквит са путером, савршен уз кафу или чај.
Састојци:
- 500 грама брашна
- 150 грама шећера
- 150 грама путера
- 2 јаја
- 100 милилитара млека
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 ванилин шећер
- 1 жуманце
Припрема:
Путер исећи на коцкице, додати шећер и ванилин шећер. По жељи можете нарендати кору лимуна или поморанџе. Мутите миксером пет минута док не добијете кремасту смесу. Додајте једно по једно јаје и добро промешајте после сваког. Затим полако додајте млако млеко. Помешајте брашно са содом бикарбоном и прашком за пециво. Полако додајте брашно док не добијете меко и не превише лепљиво тесто. Од теста са мало брашна обликовати лоптицу, па ставити у самолепљиву фолију и ставити у фрижидер на 15 минута. Плех обложити папиром за печење. Узмите мање комаде теста, обликујте их по жељи и одмах ставите на плех. Загрејте рерну на 180 степени. Помешајте једно жуманце и једну супену кашику воде, па четкицом нанесите овај премаз на сваки бисквит. Пеците 15 минута, док не добију лепу златну боју. Послужите уз кафу или чај.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.