Mlince je zapravo vrlo jednostavno napraviti, a sve sastojke već imate kod kuće.
Sastojci:
- 1 kilograma jakog brašna
- 1 jaje
- 0,5 decilitra ulja
- 4-5 decilitra mleka mlakog
- 1 kašičica soli
- voda
Priprema:
Pomešajte brašno, jaje, ulje, mleko i so u velikoj posudi. Po potrebi dodajte mlaku vodu da dobijete čvršće testo. Mešajte ga rukama, a ne mikserom. Podeliti testo na nekoliko delova i svaki razvaljati u pravougaonik. Napravite testo tako tanko da bude skoro providno. Zagrejte rernu na 120 do 150 stepeni. Okrenite veliki pleh naopako da dobijete ravnu površinu i namažite ga sa nekoliko kapi ulja. Uradite ovo samo za prvu rundu mlinaca koje ćete peći, ne morate ponovo premazati lim. Svaki krug pecite 3 do 4 minuta, dok proso ne dobije zlatnožutu boju. Uverite se da nisu previše tamni.
Prijatno!
Evo zašto treba da jedemo šargarepu u neograničenim količinama!
Preuzmite android aplikaciju.