Krutoni su prvo što nam padne na pamet kada imamo višak hleba koji je počeo da se suši. Priprema je gotova za 5 minuta, a kao rezultat ćete imati čips koji je savršen dodatak supama i salatama.
Sastojci:
- 400 grama starog hleba
- 50 grama rastopljenog putera
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice belog luka u prahu
- ¼ kašičice mlevene crvene paprike
- 1 kašika rendanog parmezana
Priprema:
Začinite hleb. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Hleb iseći na kockice i prebaciti u činiju. Začinite, pospite parmezanom i prelijte otopljenim puterom. Dobro promešajte da se sve kockice hleba prekriju. Obložite pleh papirom za pečenje i na njega rasporedite hleb u ravnom sloju. Odvojite kocke hleba tako da se ne dodiruju. Stavite pleh u rernu i pecite 5 minuta. Izvadite iz rerne, promešajte i pecite još 5 minuta. Izvadite pleh, ostavite krutone da se ohlade i poslužite.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.