Odličan predlog za doručak kod kuće, ali i za poneti.

Sastojci:
- 200 mililitara mleka
- 50 grama omekšanog putera
- 440 grama brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 celo jaje i 1 belance
- 1,5 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 150 grama sira
- peršun po ukusu
Za premazivanje:
- 1 žumance, malo mleka i semenke po želji
Priprema:
Zagrejte mleko i puter da budu mlaki. Brašno pomešati sa suvim sastojcima, dodati mlečnu mešavinu kao i jaje i belance i izmešati. Ostavite da odstoji 30 minuta. Sir izgnječite, dodajte sitno seckani peršun i dobro promešajte. Pripremite pleh obložen papirom za pečenje. Stavite testo na pobrašnjenu površinu i podelite na 12 jednakih delova. Svaki deo razvucite i u sredinu stavite 1-2 kašike fila. Urolajte, savijte u krug i zatvorite krajeve. Ostavite ih da odmaraju oko 20 minuta. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Peciva premažite mešavinom žumanca i mleka, pospite ih semenkama i pecite oko 25 minuta.
Prijatno!
Tibetanski recept star 2.000 godina, protiv triglicerida i holesterola – dozvoljen dva puta godišnje
Preuzmite android aplikaciju.