Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Domaće punjeno pecivo

Odličan predlog za doručak kod kuće, ali i za poneti.
Foto: Pixabay/congerdesign
Sastojci:
  •  200 mililitara mleka
  • 50 grama omekšanog putera
  • 440 grama brašna 
  • 1 kesica suvog kvasca 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 celo jaje i 1 belance
  • 1,5 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 150 grama sira
  • peršun po ukusu
Za premazivanje:
  • 1 žumance, malo mleka i semenke po želji
Priprema:

Zagrejte mleko i puter da budu mlaki. Brašno pomešati sa suvim sastojcima, dodati mlečnu mešavinu kao i jaje i belance i izmešati. Ostavite da odstoji 30 minuta. Sir izgnječite, dodajte sitno seckani peršun i dobro promešajte. Pripremite pleh obložen papirom za pečenje. Stavite testo na pobrašnjenu površinu i podelite na 12 jednakih delova. Svaki deo razvucite i u sredinu stavite 1-2 kašike fila. Urolajte, savijte u krug i zatvorite krajeve. Ostavite ih da odmaraju oko 20 minuta. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Peciva premažite mešavinom žumanca i mleka, pospite ih semenkama i pecite oko 25 minuta.

Prijatno!

Tibetanski recept star 2.000 godina, protiv triglicerida i holesterola – dozvoljen dva puta godišnje

Preuzmite android aplikaciju.