Domaće kiselo osim što je veoma ukusno i nezamenljiv je prilog za mnoga jela, kao što su pite, proje ili sarmice od zelja, izuzetno je zdravo i puno probiotika koji povoljno utiču na vaš stomak.
Sastojci:
- 2 litre punomasnog mleka
- 1 čaša punomasne pavlake
Priprema:
Mleko prokuvati i ostaviti da kuva na laganoj vatri 10 minuta. Vodite računa da šerpa bude sa debelim dnom da vam ne zagori. Nakon toga skloniti sa ringle da se prohladi, ali da ostane toplo. Odvojite pola šolje i umutite sa pavlakom da dobijete ređu smesu. Sipajte u šerpu sa još uvek toplim mlekom i dobro sjedinite. Pokrijte odozgo, možete i prijanjajućom folijom i stavite na neko toplo mesto da prenoći, najbolje uz peć ili radijator. Ukoliko vam se ujutru odvojio višak surutke na vrhu, ne sklanjajte sjediniće se kada odleži u frižideru. Kada se mleko ukiseli, obavezno prebacite u frižider.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.