Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Domaća alva

Ukus ove domaće alve sa orašastim plodovima nema ništa zajednično sa onom koju prodaju u prodavnicama.
Foto: Pixabay/yilmazfatih
Sastojci:
  • 100 grama oštrog brašna
  • 2 kašike margarina
  • 2 kašike griza
  • 2 kašike suvog grožđa
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike seckanih oraha
  • 2 kašike badema
  • kokosovo brašno za posipanje
Priprema:

Brašno staviti u šerpicu i kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje (nemojte u brašno dodavati margarin ili bilo šta drugo). Peći brašno polako dok nedobije braon boju. Pećeno brašno prosejati. U drugooj šerpici otopiti margarin i dodati brašno, polako dadavati šećer, griz, suvo grožđe, i na kraju seckane orahe. U smesu dodavati vodu koju smo prethodno zagrajali (oko pola litre). Vodu dodavati polako mešajući jer alva brzo upija. Alvu dobro promešajte. Iz šerpice je prebacite na dasku i oblikujte. Pustiti da se malo prohladi i seći po želji. pospite na kraju još malo sa seckanim orasima, suvim grožđem ili kokosom.

Prijatno!

Pet ideja kako da iskoristite koru od pomorandže u svom domu

Preuzmite android aplikaciju.