Ukus ove domaće alve sa orašastim plodovima nema ništa zajednično sa onom koju prodaju u prodavnicama.
Sastojci:
- 100 grama oštrog brašna
- 2 kašike margarina
- 2 kašike griza
- 2 kašike suvog grožđa
- 5 kašika šećera
- 2 kašike seckanih oraha
- 2 kašike badema
- kokosovo brašno za posipanje
Priprema:
Brašno staviti u šerpicu i kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje (nemojte u brašno dodavati margarin ili bilo šta drugo). Peći brašno polako dok nedobije braon boju. Pećeno brašno prosejati. U drugooj šerpici otopiti margarin i dodati brašno, polako dadavati šećer, griz, suvo grožđe, i na kraju seckane orahe. U smesu dodavati vodu koju smo prethodno zagrajali (oko pola litre). Vodu dodavati polako mešajući jer alva brzo upija. Alvu dobro promešajte. Iz šerpice je prebacite na dasku i oblikujte. Pustiti da se malo prohladi i seći po želji. pospite na kraju još malo sa seckanim orasima, suvim grožđem ili kokosom.
Prijatno!
Pet ideja kako da iskoristite koru od pomorandže u svom domu
Preuzmite android aplikaciju.