Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Домаћа алва

Укус ове домаће алве са орашастим плодовима нема ништа заједнично са оном коју продају у продавницама.
Фото: Pixabay/yilmazfatih
Састојци:
  • 100 грама оштрог брашна
  • 2 кашике маргарина
  • 2 кашике гриза
  • 2 кашике сувог грожђа
  • 5 кашика шећера
  • 2 кашике сецканих ораха
  • 2 кашике бадема
  • кокосово брашно за посипање
Припрема:

Брашно ставити у шерпицу и кувати на лаганој ватри уз непрестано мешање (немојте у брашно додавати маргарин или било шта друго). Пећи брашно полако док недобије браон боју. Пећено брашно просејати. У другоој шерпици отопити маргарин и додати брашно, полако дадавати шећер, гриз, суво грожђе, и на крају сецкане орахе. У смесу додавати воду коју смо претходно заграјали (око пола литре). Воду додавати полако мешајући јер алва брзо упија. Алву добро промешајте. Из шерпице је пребаците на даску и обликујте. Пустити да се мало прохлади и сећи по жељи. поспите на крају још мало са сецканим орасима, сувим грожђем или кокосом.

Пријатно!

Пет идеја како да искористите кору од поморанџе у свом дому

Преузмите андроид апликацију.