Fin, mirisni desert sa šljivama i kardamomom.
Sastojci:
- 200 grama brašna
- 100 grama ovsene kaše
- 150 grama šećera
- 1 kašičica cimeta
- korica limuna ili pomorandže
- prstohvat soli
- 100 grama putera
- 1 kilogram zrelih šljiva
- 1 kašičica kardamoma
Priprema:
Od šljiva očistite koštice, prepolovite i stavite u posudu za pečenje (malo dublju), pomešajte šećer sa smesom i pospite preko šljiva i pospite kardamomom u prahu. U činiju stavite brašno, šećer, cimet, ovsene pahuljice, koricu limuna ili pomorandže, dodajte puter i sve lagano istrljajte rukom da napravite mrvice, kada je gotovo pospite šljive da sve bude pokriveno i da nema rupa (ako nije pokriveno pa onda ponestane soka) i pecite na 200 stepeni oko 30-35 minuta dok kora ne dobije lepu braon boju. Kada je gotovo, dodajte sladoled i uživajte u mirisnom desertu.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.