Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ћуфте од сочива

Без много труда и без превише састојака, може се направити једно јако фино јело, које би се, искрено верујемo, допало и онима који нису вегани. Нешто слично фалафелу, али ипак и доста другачије.
Фото: Pixabay/silviarita
Састојци:
  • 400 грама црвеног сочива
  • 160 грама црног лука
  • 3 кашичице сувог биљног зачина
  • 2 кашичице димљене алеве паприке
  • 1 кашичица белог лука у гранулама
  • 1 кашичица куркуме
  • 1 кашичица оригана
  • 1 кашика кечапа
  • 1 кашика сенфа
  • 70 грама интегралног пшеничног брашна
Припрема:

Сочиво ставити у дубљу шерпу, прелити га са доста воде (зато што набубри…) и оставити преко ноћи. Сутрадан га добро оцедити и изблендати. Млевено сочиво ставити у ванглицу, додати ситно исецкани црни лук и све наведене састојке (уколико не можете да пронађете димљену алеву паприку замените је са обичном). Добро руком умесити смесу да се сви састојци сједине. Поклопити ванглицу и оставити у фрижидер један сат.
У тигањ са нелепљивим дном сипати уље и ставити да се загреје. Извадити ванглицу из фрижидера, кашиком захватати смесу и обликовати пљескавице. Спуштати их на загрејано уље и пржити на средњој температури. Када доња страна порумени помоћу две виљушке их полако окренути да се зарумени и друга страна. Пржене пљескавице вадити на кухињски убрус да упије вишак масноће. Пљескавице су јако укусне, можете их јести без икаквих додатака уз салату, послужити са кромпир пиреом или направити сендвич.

Пријатно!

Hrana u kojoj možete uživati za praznike, čak i ako ste na dijeti

Преузмите андроид апликацију.