Bez obzira koji sir da volite, jedite ga što više jer čak i prerađeni sir sadrži proteine. Ovo čorba se lagano pravi i vrlo je ukusna, zdrava i puna proteina.
Sastojci:
- 60 grama putera
- 4 kockice sira za mazanje
- 200 grama mekšeg sira
- 150 grama trapista
- 3,5 decilitra supe
- 1 čaša belog vina
- 1 decilitar vode
- supena kašika brašna
- 200 grama pavlake
- beli biber
- veza peršuna
Priprema:
Propržiti brašno na puteru i paziti da ne potamni. Dodati supu i kuvati oko 5 minuta. Mekši sir istisnuti u čorbu da se kuva, stalno mešajući ručnim mikserom. Dodati vino, beli biber, izrendan trapist i vodu. Kuvati stalno mešajući dok se sirevi ne istope. U posudu u kojoj će se čorba služiti umutiti pavlaku s iseckanim peršunom. Mešajući naliti vruću čorbu i odmah poslužiti.
Prijatno!
Sir pre spavanja? Zvuči kao loša ideja, ali može vam dati odlične snove i više od toga
Preuzmite android aplikaciju.