Čorba od sočiva u Turskoj je neizostavan deo skoro svakog ručka. Brzo se sprema, odlično vas zasiti, zdrava je i jako ukusna.
Sastojci:
- 1 šolja crvenog sočiva
- 1 glavica luka
- 1 velika šargarepa
- 1 veći krompir
- 2 čena belog luka
- 1 kašika paradajz sosa Pileći bujon
- aleva paprika
- so
- kim
- origano
- crni biber
- suva nana
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje. Kada se ulje zagreje, dodajte luk isečen na kockice i dinstajte 4 minuta. Dodajte šargarepu iseckanu na kockice i krompir. Dinstajte još 4 minuta, povremeno mešajući, a zatim dodajte čen belog luka i mešajte 30 sekundi. U jelo zatim treba dodati paradajz sos, kim, so, papriku, origano i biber. Mešajte 30 sekundi i dodajte pileći bujon i sočivo.
Nalijte sa još malo vode, i kuvajte 45 minuta. Kada čorba bude gotova, izmiksajte je ručnim blenderom i dodajte osušenu nanu. Zapržite uljem i alevom paprikom, po želji. Poslužite sa dodatkom limuna i peršuna.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.