Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Чорба од црвеног сочива

Чорба од сочива у Турској је неизоставан део скоро сваког ручка. Брзо се спрема, одлично вас засити, здрава је и јако укусна.
Фото: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Састојци:
  • 1 шоља црвеног сочива
  • 1 главица лука
  • 1 велика шаргарепа
  • 1 већи кромпир
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашика парадајз соса Пилећи бујон
  • алева паприка
  • со
  • ким
  • оригано
  • црни бибер
  • сува нана
Припрема:

Загрејте маслиново уље. Када се уље загреје, додајте лук исечен на коцкице и динстајте 4 минута. Додајте шаргарепу исецкану на коцкице и кромпир. Динстајте још 4 минута, повремено мешајући, а затим додајте чен белог лука и мешајте 30 секунди. У јело затим треба додати парадајз сос, ким, со, паприку, оригано и бибер. Мешајте 30 секунди и додајте пилећи бујон и сочиво.

Налијте са још мало воде, и кувајте 45 минута. Када чорба буде готова, измиксајте је ручним блендером и додајте осушену нану. Запржите уљем и алевом паприком, по жељи. Послужите са додатком лимуна и першуна.

Пријатно!

Prirodna detoksikacija uz pomoć začina

Преузмите андроид апликацију.