Чорба од сочива у Турској је неизоставан део скоро сваког ручка. Брзо се спрема, одлично вас засити, здрава је и јако укусна.
Састојци:
- 1 шоља црвеног сочива
- 1 главица лука
- 1 велика шаргарепа
- 1 већи кромпир
- 2 чена белог лука
- 1 кашика парадајз соса Пилећи бујон
- алева паприка
- со
- ким
- оригано
- црни бибер
- сува нана
Припрема:
Загрејте маслиново уље. Када се уље загреје, додајте лук исечен на коцкице и динстајте 4 минута. Додајте шаргарепу исецкану на коцкице и кромпир. Динстајте још 4 минута, повремено мешајући, а затим додајте чен белог лука и мешајте 30 секунди. У јело затим треба додати парадајз сос, ким, со, паприку, оригано и бибер. Мешајте 30 секунди и додајте пилећи бујон и сочиво.
Налијте са још мало воде, и кувајте 45 минута. Када чорба буде готова, измиксајте је ручним блендером и додајте осушену нану. Запржите уљем и алевом паприком, по жељи. Послужите са додатком лимуна и першуна.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.