Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Čorba od crvenog sočiva

Čorba od sočiva u Turskoj je neizostavan deo skoro svakog ručka. Brzo se sprema, odlično vas zasiti, zdrava je i jako ukusna.
Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Sastojci:
  • 1 šolja crvenog sočiva
  • 1 glavica luka
  • 1 velika šargarepa
  • 1 veći krompir
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika paradajz sosa Pileći bujon
  • aleva paprika
  • so
  • kim
  • origano
  • crni biber
  • suva nana
Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje. Kada se ulje zagreje, dodajte luk isečen na kockice i dinstajte 4 minuta. Dodajte šargarepu iseckanu na kockice i krompir. Dinstajte još 4 minuta, povremeno mešajući, a zatim dodajte čen belog luka i mešajte 30 sekundi. U jelo zatim treba dodati paradajz sos, kim, so, papriku, origano i biber. Mešajte 30 sekundi i dodajte pileći bujon i sočivo.

Nalijte sa još malo vode, i kuvajte 45 minuta. Kada čorba bude gotova, izmiksajte je ručnim blenderom i dodajte osušenu nanu. Zapržite uljem i alevom paprikom, po želji. Poslužite sa dodatkom limuna i peršuna.

Prijatno!

Prirodna detoksikacija uz pomoć začina

Preuzmite android aplikaciju.