Poslastica sa kafom i dve vrste čokolade.
Sastojci:
Kora:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
Fil:
- 200 mililitra tečne slatke pavlake
- 200 grama bele čokolade
- 1 kašičica nes kafe
- 100 grama putera
- 50 grama šećera u prahu
Čokoladna glazura:
- 150 grama crne čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema:
Umutiti čvrst sneg od belanaca. Posebno umutiti žumanca sa šećerom. Polako dodavati brašno, pa pažljivo umešati umućen sneg od belanaca, lagano ručno mešati. Pleh obložiti papirom za pečenje. Smesu sipajte u pleh i pecite koru na umerenoj temperaturi. Još vruću koru staviti na vlažnu krpu i urolati. Slatku pavlaku sipajte u šerpu, stavite na šporet i pre nego što provri sklonite sa šporeta. Odmah dodajte kašičicu mlevene kafe i belu čokoladu, mešajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se ohladi. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, pa sjediniti sa filom od slatke pavlake. Mutite nekoliko minuta dok se fil ne stvrdne. Koru odmotati, premazati umućenim filom i umotati. Rolat premažite čokoladnom glazurom koju ćete pripremiti tako što ćete čokoladu sa uljem otopiti na pari, kada se ohladi premazati rolat.
Prijatno!
So se krije se u ovih 5 namirnica, iako to ne biste očekivali
Preuzmite android aplikaciju.