Jedan brzi recept za rolat od čokolade koji ćete obožavati. Lako se pravi, a miks ukusa će biti uživanje za sva vaša čula.
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 2 kašike tople vode
- 3 kašike kakaa
- 3 kašike brašna
- 1 čajna kašičica praška za pecivo
Fil:
- 200 mililitara slatke pavlake
- 125 grama krem sira
- 3 kašike šećer
- 200 grama malina
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. U dublju činiju stavite žumanca i šećer i umutite da postanu penasti. Dodajte vodu. Dodati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo i ponovo promešati i na kraju dodati umućen sneg od belanaca, koji se rukom mora lagano umešati u smesu. Pleh podmazati i posuti brašnom ili papirom za pečenje i ravnomerno rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 12-15 minuta. Pečenu koru umotajte u rolnu. Ako ste pekli na papiru za pečenje, umotajte je zajedno sa papirom, a ako ste tek pobrašnili pleh, onda treba uzeti čistu kuhinjsku salvetu i umotati koru u njega. Za krem je potrebno slatka pavlaka, krem sir i šećer. Sve to polako umutiti da se smesa lepo zgusne. Odmotajte rolnu, premažite filom od sira i dodajte maline i ponovo zarolajte. Rolat ostavite preko noći u frižideru.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.