Čokoladni raspucanci, koji se najčešće prave tokom novogodišnjih praznika. Iako imaju hrskavu koricu, iznutra su veoma mekane i intenzivnog ukusa.
Sastojci:
- 200 grama brašna
- 200 grama čokolade za kuvanje
- 100 grama finog šećera
- dva jaja
- 50 grama putera
- pola kašičice praška za pecivo
- jedna kašičica ruma
- prstohvat soli
- 2 kesice šećera u prahu
Priprema:
Prvo istopite čokoladu i puter. U međuvremenu, pomešajte brašno i so u činiji. U drugoj posudi umutite jaja, rum i 50 grama sitnog šećera. Ovu smešu treba mešati dok se šećer ne rastopi. Otopljenu čokoladu i puter sjediniti sa jajima i dalje umutiti. Kada se smesa ujednači, postepeno kašikom dodajte brašno. Važno je da se sastojci povežu, da tako kažem. Posudu prekrijte folijom i ostavite u frižideru dva do četiri sata, jer smesa pre pečenja mora da bude tvrda. Kada je smesa gotova, uključite rernu na 170 stepeni. Kašikom uzimajte deo smese i formirajte kuglice željene veličine. Uvaljajte kuglice prvo u ostatak sitnog šećera, a zatim u šećer u prahu. Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte loptice sa razmakom od dva centimetra. Potrebno ih je samo peći 10 minuta, da fil ostane mekan.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.