Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Čokoladni raspucanci

Čokoladni raspucanci, koji se najčešće prave tokom novogodišnjih praznika. Iako imaju hrskavu koricu, iznutra su veoma mekane i intenzivnog ukusa.
Foto: Pixabay/ blandinejoannic
Sastojci:
  • 200 grama brašna
  • 200 grama čokolade za kuvanje
  • 100 grama finog šećera
  • dva jaja
  • 50 grama putera
  • pola kašičice praška za pecivo
  • jedna kašičica ruma
  • prstohvat soli
  • 2 kesice šećera u prahu
Priprema:

Prvo istopite čokoladu i puter. U međuvremenu, pomešajte brašno i so u činiji. U drugoj posudi umutite jaja, rum i 50 grama sitnog šećera. Ovu smešu treba mešati dok se šećer ne rastopi. Otopljenu čokoladu i puter sjediniti sa jajima i dalje umutiti. Kada se smesa ujednači, postepeno kašikom dodajte brašno. Važno je da se sastojci povežu, da tako kažem. Posudu prekrijte folijom i ostavite u frižideru dva do četiri sata, jer smesa pre pečenja mora da bude tvrda. Kada je smesa gotova, uključite rernu na 170 stepeni. Kašikom uzimajte deo smese i formirajte kuglice željene veličine. Uvaljajte kuglice prvo u ostatak sitnog šećera, a zatim u šećer u prahu. Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte loptice sa razmakom od dva centimetra. Potrebno ih je samo peći 10 minuta, da fil ostane mekan.

Prijatno!

Jutarnje navike koje vam mogu pomoći kod gubitka kilograma

Preuzmite android aplikaciju.