Чоколадни распуцанци, који се најчешће праве током новогодишњих празника. Иако имају хрскаву корицу, изнутра су веома мекане и интензивног укуса.
Састојци:
- 200 грама брашна
- 200 грама чоколаде за кување
- 100 грама финог шећера
- два јаја
- 50 грама путера
- пола кашичице прашка за пециво
- једна кашичица рума
- прстохват соли
- 2 кесице шећера у праху
Припрема:
Прво истопите чоколаду и путер. У међувремену, помешајте брашно и со у чинији. У другој посуди умутите јаја, рум и 50 грама ситног шећера. Ову смешу треба мешати док се шећер не растопи. Отопљену чоколаду и путер сјединити са јајима и даље умутити. Када се смеса уједначи, постепено кашиком додајте брашно. Важно је да се састојци повежу, да тако кажем. Посуду прекријте фолијом и оставите у фрижидеру два до четири сата, јер смеса пре печења мора да буде тврда. Када је смеса готова, укључите рерну на 170 степени. Кашиком узимајте део смесе и формирајте куглице жељене величине. Уваљајте куглице прво у остатак ситног шећера, а затим у шећер у праху. Тепсију обложите папиром за печење и поређајте лоптице са размаком од два центиметра. Потребно их је само пећи 10 минута, да фил остане мекан.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.