Ako želite brz i jednostavan desert koji neće biti težak za stomak, onda isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
- 70 grama otopljenog putera
- 4 velika jaja
- 80 grama kakao
- 200 grama šećera
- 90 grama smeđeg šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 75 grama seckane mlečne čokolade
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i obložite kalup za torte papirom za pečenje. Pomešajte puter sa šećerom i dodajte ekstrakt vanile. U drugu posudu dodajte jaja i umutite ih viljuškom dok se na vrhu ne pojave mehurići. U puter i šećer dodajte jaja, dodajte kakao i sve sjedinite. Zatim dodajte čokoladne mrvice i so i sipajte smesu u kalup. Pecite tortu oko 30 minuta ili dok sredina ne bude kao puding, čvrsta, ali mekana za jelo. Ohlađenu tortu stavite u frižider na dva sata da se dodatno ohladi.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.