Čokoladna torta sa keksom idealna je za početnike u kuhinji, ali i kada želite nešto jednostavno i brzo, a istovremeno ukusno. Za pripremu je potrebno samo 10 minuta.
Sastojci:
- 250 grama sitnog keksa
- 120 grama šećera
- 120 grama putera ili margarina na sobnoj temperaturi
- 350 grama čokolade
Priprema:
Kalup ili posudu prečnika oko 20 centimetara obložite providnom folijom i ostavite sa strane. Umutiti puter ili margarin na sobnoj temperaturi dok ne postane penasto, pa dodati šećer i umutiti dok se šećer ne rastvori.
Posle toga još topla dodajte 150 grama otopljene čokolade i nastavite da mutite. Na kraju dodati komadiće keksa i mešati kašikom.
Kada smesa postane jednolična, prebacite je u posudu obloženu folijom i dobro pritisnite da nema praznina. Ostavite u frižideru nekoliko sati ili u zamrzivaču 20 minuta, pa prelijte otopljenom čokoladom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.