Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Čokoladna mileram torta

Poslastica za ljubitelje čokolade.
Foto: Pixabay/varintorn
Sastojci:
Podloga:
  •  230 grama glatkog brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 100 grama šećera + jedan vanilin šećera
  • 100 grama hladnog putera
  • 1 jaje
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1 kašika slatke pavlake
Fil:
  • 500 mililitara mleka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 250 g šećera
  • 100 grama čokolade (crne ili mlečne)
  • 1 kilogram milerama
Glazura:
  • 200 grama mlečne čokolade
  • 200 mililitara slatke pavlake
Priprema:

Pripremite bazu. Dobro izmešati suve sastojke, pa dodati puter izrezan na kockice, pa ostale sastojke. Mesite testo rukama, kratko, dok ne formirate loptu. Umotajte u providnu foliju i stavite u frižider dok pripremate kalup. Podmažite dno kalupa puterom. Premažite i ivice, ali ih prekrijte papirom za pečenje. Izvadite testo iz frižidera i prepolovite ga. Jedan deo razvaljajte u kružni oblik i stavite na dno, a drugi u duguljasti oblik, kojim ćete prekriti prsten kalupa. Povežite dva dela testa, tako da se preklapaju za nekoliko centimetara. Prstima pritisnite testo da svuda bude iste debljine. Celu površinu izbušite viljuškom, pa stavite u frižider dok pripremate kremu. Uključite rernu na 170 stepeni. Pripremite kremu. Mleko prokuvajte sa šećerom, odvojite malo mleka i umutite puding. Kada se puding zgusne dodati seckanu čokoladu i mileram. Sipajte kremu na podlogu i stavite u rernu na 70 minuta. Isključite rernu i ostavite tortu unutra još 10 minuta. Izvadite kolač i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim stavite u frižider na nekoliko sati ili preko noći. Pripremite glazuru. Čokoladu izlomite i prelijte slatkom pavlakom. Zagrevajte uz stalno mešanje dok se čokolada ne otopi. Preliti preko hladnog kolača.

Prijatno!

Ovo su namirnice koje nikada ne treba da kupujete na rasprodaji

 

Preuzmite android aplikaciju.