Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово су намирнице које никада не треба да купујете на распродаји

Сви волимо када видимо да су намирнице на снижењу, поготово сада у кризним временима када су цене скоро свега у порасту.
Фото: Pixabay/stevepb

Међутим, не би требало да купујете неке намирнице када су на распродаји.

Производи којима ускоро истиче рок трајања

Често се на снижењу могу наћи производи којима истиче рок трајања, али неке од њих – као што су млеко, јогурт и млечни производи, не би требало куповати у то време осим ако нисте потпуно сигурни да ћете их брзо потрошити. Mлеко се може држати у фрижидеру до седам дана, а јогурт до две недеље. Стога, ако млеко не буде употребљено у року од седам дана, најбоље је да га не купујете док је на снижењу.

Меко воће

Када купујете диње, манго, киви, авокадо и друге врсте воћа, тест на додир најбоље ће открити у каквом је стању воће, односно да ли је презрело или не. Међутим, ако у продаји наиђете на тамнозелени авокадо који је прилично мекан на додир, размислите двапут о куповини. У ствари, ФДА наводи да авокадо може трајати до четири дана од дана куповине ако га држите у фрижидеру, али ако купите меки, тамнозелени авокадо, могао би да се поквари пре него што га поједете.

Лименке са удубљењима

Опште је познато да конзервирана храна има веома дуг животни век, али то је тачно само ако на конзерви нема великих удубљења. Као што саветује УСДА, требало би да избегавате такве конзерве јер кратери могу да испусте потенцијално штетне бактерије, као што је ботулизам, унутар конзерве. Исто важи и за све лименке или тегле које имају избочине на странама или поклопцима.

Зачини на велико

Иако се сушени зачини неће нужно покварити или иструлити као свежи производи, временом губе укус, арому и моћ, посебно након отварања и излагања ваздуху. Дакле, колико год волите цимет, ако не намеравате да потрошите снижену боцу породичне величине у року од три до шест месеци, најбоље је да је не купујете, без обзира на попуст.

Doručak za sagorevanje telesne masti!

 

Преузмите андроид апликацију.