Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Чоколадна милерам торта

Посластица за љубитеље чоколаде.
Фото: Pixabay/varintorn
Састојци:
Подлога:
  •  230 грама глатког брашна
  • 2 кашике какаа
  • 100 грама шећера + један ванилин шећера
  • 100 грама хладног путера
  • 1 јаје
  • 1/2 врећице прашка за пециво
  • 1 кашика слатке павлаке
Фил:
  • 500 милилитара млека
  • 2 пудинга од чоколаде
  • 250 г шећера
  • 100 грама чоколаде (црне или млечне)
  • 1 килограм милерама
Глазура:
  • 200 грама млечне чоколаде
  • 200 милилитара слатке павлаке
Припрема:

Припремите базу. Добро измешати суве састојке, па додати путер изрезан на коцкице, па остале састојке. Месите тесто рукама, кратко, док не формирате лопту. Умотајте у провидну фолију и ставите у фрижидер док припремате калуп. Подмажите дно калупа путером. Премажите и ивице, али их прекријте папиром за печење. Извадите тесто из фрижидера и преполовите га. Један део разваљајте у кружни облик и ставите на дно, а други у дугуљасти облик, којим ћете прекрити прстен калупа. Повежите два дела теста, тако да се преклапају за неколико центиметара. Прстима притисните тесто да свуда буде исте дебљине. Целу површину избушите виљушком, па ставите у фрижидер док припремате крему. Укључите рерну на 170 степени. Припремите крему. Млеко прокувајте са шећером, одвојите мало млека и умутите пудинг. Када се пудинг згусне додати сецкану чоколаду и милерам. Сипајте крему на подлогу и ставите у рерну на 70 минута. Искључите рерну и оставите торту унутра још 10 минута. Извадите колач и оставите да се охлади на собној температури. Затим ставите у фрижидер на неколико сати или преко ноћи. Припремите глазуру. Чоколаду изломите и прелијте слатком павлаком. Загревајте уз стално мешање док се чоколада не отопи. Прелити преко хладног колача.

Пријатно!

Ovo su namirnice koje nikada ne treba da kupujete na rasprodaji

 

Преузмите андроид апликацију.