Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Чоколадна баклава

Чоколадна баклава. Нећете моћи да јој одолите.
Фото: Pixabay/ha11ok
Састојци:
  • 500 грама танких кора
  • 100 грама чоколаде за кување/млечне
  • 200 грама ораха
  • 250 грама маслаца/маргарина
  • 1 килограм шећера
  • 1/2 литра воде
  • сок од пола лимуна
  • 1 кесица ванилин шећера
Припрема:

Самлети орахе и нарендати чоколаду на ситно ренде и сјединити лепо. Сваку кору преклопити према себи и по ивици коре стављати две кашике мешавине чоколаде и ораха и увити у малу ролну. Када сте то завршили и поређали у плех, исећи на малу парчад, потребан вам је баш оштар нож да се баклавице не би „спљескале“ док их притискате приликом сечења.
Кад сте и то урадили, залијте их равномерно благо истопљеним маслацем/маргарином и пеците 10 минута у претходно угрејаној рерни на 220 степени, а затим смањите температуру на 150 степени, пеците док се не зарумене.
За то време укувајте сируп, шербет од шећера, воде, сока од лимуна и ванилин шећера, али само да баци неколико кључа.
Залити врућу баклаву врућим шербетом (ово је јако важно) и када се мало прохлади, окрените баклавице и на другу страну да равномерно упију.

Пријатно!

Kombinacija cimeta i meda: Šta bi sve mogla da donese našem organizmu

 

Преузмите андроид апликацију.