Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Комбинација цимета и меда: Шта би све могла да донесе нашем организму

Ако будете свакодневно користили цимет и мед приметићете многобројне бенефите које имају на ваш организам.
Фото: Pexels/Polina Kovaleva

Цимет, једна је од најароматичнијих зачинских биљака. Он не само да даје одличан укус храни, већ се у традиционалној медицини користи и код особа које имају проблеме са вишком килограма. Посебно је добар у комбинацији са медом јер се верује да њихово свакодневно конзумирање може продужити живот.

Ево на шта све утиче овај магичан микс – цимет и мед:

Прехладе

Они који пате од уобичајене или тешке прехладе требало би узети једну кашику меда помешану са 1/4 кашичице цимета у праху једном дневно током три дана. На овај начин ћете се решити хроничног кашља, прехладе и болова у синусима.

Имунитет

Свакодневно кориштење меда и цимета јача имунитет и штити тело од бактерија и вируса. Мед садржи различите витамине и велику количину гвожђа. Константна употреба меда и цимета јача бела крвна зрнца која се потом успешније боре против бактерија и вируса.

Пробавне сметње

Цимет у праху помешајте са две кашике меда и поједите пре јела. На тај начин ћете моћи сварити и најтежа јела.

Срце и кардиоваскуларни систем

Направите смесу од меда и цимета у праху и намажите на хлеб. Овај оброк можете јести свакодневно за доручак. Смањује холестерол и спречава срчани удар. Особе које су већ имале срчани удар би требало да практикују ову комбинацију јер ће помоћи спречити следећи напад.

Редовна употреба ове комбинације смањује губитак даха и регулише откуцаје срца. Код особа старије доби, артерије и вене губе флексибилност па може доћи до зачепљења. Ова комбинација меда и цимета ће позитивно утицати на вене и артерије.

Холестерол

Помешајте две кашике меда и три кашичице цимета у праху са 470 мл воде. Овај напитак ће смањити ниво холестерола. Доказано је да пацијенти који су редовно пили овај напитак барем 3 пута дневно, након неког времена нису имали проблема са високим холестеролом.

Умор

Помешајте пола кашике меда и пола кашичице цимета у чаши воде. Попијте у поподневним сатима када најчешће осећате умор. Свакодневно конзумирање овог напитка ће повећати виталност у року седам дана.

Артритис

Додајте две кашике меда у једну шољицу вруће воде и једну кашичицу цимета у праху. Уколико овај напитак редовно пијете, чак и хронични артритис може бити излечен. Једно истраживање је показало да се болесници помоћу овог напитка могу ослободити од боли за месец дана.

Уринарне инфекције

Помешајте две кашичиче цимета у праху, једну кашику меда у чашу млаке воде и попијте. То уништава бактерије у уринарном тракту.

Губитак косе

Они који пате од губитка косе требало би да помешате једну кашичицу маслиновог уља, једну кашику меда и једну кашичицу цимета у праху. Нанесите смесу на теме и држите 15 минута, потом оперите косу.

Лош дах

Помешајте 1 кашичицу меда и 1 кашичицу цимета у праху са топлом водом. Свако јутро исперите усну дупљу па ће ваш дах бити свеж током целог дана.

Убод инсеката

Помешајте једну кашику меда и две кашике млаке воде. Додајте једну кашичицу цимета у праху, направите смесу и умасирајте на убодене делове. Доказано је да се бол смањује у року од два минута.

Преузмите андроид апликацију.