Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Čizkejk

Najbolji recept za čizkejk tortu, laganu, kremastu, osvežavajuću. Ništa se ne peče, priprema se brzo
kombinacija voćnog fila, belog fila od neslanog krem sira i pavlake, biskvita od najukusnujeg keksa, plazme.
Foto: Pixabay/OanaNegri
Sastojci:
  • 300 grama plazma keksa
  • 5 kašika soka od narandže
  • 180 g maslaca ili margarina
 Za beli fil:
  •  1 ela sira (450 g)
  •  1 kremfiks
  •  1 vanilin šećer
  •  500 mililitara slatke pavlake
  •  220 grama šećera u prahu
 Za voćni fil:
  • 450 g crvenog voća ili samo maline
  • 100 mililitara vode
  • 1 želatin
  • 50 mililitara  vode za želatin
  • 4 kašike šećera
Priprema:

Skuvati voće sa vodom i šećerom (oko 10 min). Jedan želatin ostaviti da nabubri 10 minuta u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi.
Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim keksom i soka od narandže.

Smesa će biti poprilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup.
Ostaviti da se stegne u frižideru dok mutite beli fil.
Umutiti slatku pavlaku i dodati kremfiks. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri oko 10 minuta i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko plazme.

Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.
Kada se crveni fil ohladi, rasporedite ga lagano preko belog fila.
Ostaviti čizkejk u frižideru da odstoji u kalupu od 6 do 8 sati. Lagano nožem odvojite kolač od kalupa.

Prijatno!


Ovde možete pogledati jučerašnji recept dana

 

Preuzmite androidaplikaciju.