Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Čips od kore krompira

Kora krompira nije ništa manje hranljiva od mesnate unutrašnjosti i odličan je izvor vlakana. Treba ih brzo iskoristiti, ali ovaj jednostavan recept možete pripremiti dok ste zauzeti pripremom drugih stvari.
Foto: Pixabay/pasja1000
Sastojci:
  • 2 velika krompira
  • maslinovo ulje
  • so
  • začini po vašem izboru
Priprema:

Krompir dobro operite i očistite pre nego što ga ogulite, a zatim ga ogulite gulicom za krompir. Kora može biti predebela ako koristite nož. Kožice krompira ne mogu dugo da stoje, pa ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Kore krompira poprskati uljem i posuti odabranim začinima. Mešajte sve rukama dok se kore ravnomerno ne premažu uljem i začinima. Peći u rerni na 200 stepeni. Uverite se da su kore u jednom sloju i zatim ih stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni dok ne porumene i postanu hrskave, oko 8-10 minuta.

Prijatno!

Kako da“ubijete“ želju za slatkišima?

Preuzmite android aplikaciju.