Salata je uvek dobar predlog za ručak.
Sastojci:
- 1 glavica zelene salate Isberg
- 250 grama pečenog belog pilećeg mesa
- 100 grama krutona
- 50 grama parmezana
- 50 mililitara ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 2 kašike limunovog soka
- 1-2 čena belog luka
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica „Vorčester“ sosa
- so, biber, po želji
Priprema:
Salatu dobro operite, osušite i isecite na manje komade. Stavite ga u veću posudu. Pečenu piletinu otkinuti i dodati u salatu zajedno sa krutonima. Polovinu parmezana isecite na dugačke trake i dodajte u salatu. Ostatak parmezana sitno izrendati i pomešati sa maslinovim uljem, seckanim belim lukom, limunovim sokom, senfom i „Vorčester“ sosom. Posolite i pobiberite, po želji. Dobijenim sosom prelijte salatu i odmah poslužite.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.