Boršč, jaka, mirisna, kiselkasta čorba, pikantnog ukusa i vatreno crvene boje.
Sastojci:
- ½ kilogram govedine
- 1-2 čena belog luka
- 3-4 zrna bibera
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 3 bela krompira
- 2 srednje cvekle
- ½ glavice slatkog kupusa
- 4 paradajza
- sirće
- kisela pavlaka
- svež seckan peršun
- so, vegeta i biber po ukusu
Priprema:
Govedinu iseckanu na kockice kuvajte 30 minuta u posoljenom 1 ½ l vode zajedno sa biberom u zrnu i gnječenim belim lukom. Seckani crni luk, šargarepu, krompir i cveklu isečene na kockice, iseckan kupus, oljušten i krupno isečen paradajz kratko prodinstajte na ulju, pa dinstano povrće dodajte čorbi sa govedinom.
Začinite po ukusu i čorbu kuvajte na tihoj vatri. Kada meso i povrće omekšaju sipajte sirće u čorbu po ukusu i dobro promešajte. Neposredno pre serviranja u čorbu dodajte pavlaku i pospite je seckanim peršunom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.