Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како се чисти и љушти цвекла: Пре него што узмете нож или љуштилицу, обавезно морате ово да урадите

Најбоље је да цвекла прво одстоји у води око 15 минута, јер ће вода омекшати кору и олакшати цео процес.
Фото: Pixabay/congerdesign

Цвекла у себи садржи многа својства која позитивно утичу на наш организам.

Пуна је витамина и минерала, а иако ју је најздравије јести сирову, многима је укуснија када је кувана.

Међутим, чишћење цвекле многим домаћицама задаје главобољу.

Истини за вољу, тешко се љушти, а и боја остаје на прстима.

Када бирате цвеклу, првенствено то радите на основу облика, боје и величине и бирајте само здраве плодове.

Фото: Pixabay/Taken

Пре него што је ољуштите, потопите је у воду на 15 минута, а затим је оцедите и уклоните листове, уколико их има. По могућству, сваку цвеклу очистите четком, а ољуштите је љуштилицом за кромпир. Тако је најлакше и, наравно, уколико буде било потребе, обавите додатно чишћење ножем.

Кора цвекле се након кувања много лакше љушти, а у исто време се чувају хранљиве материје.

Остало је још само да одлучите да ли ћете је јести као салату или као прилог.

Смањује ризик од срчаних болести, јача имунитет – зашто дан треба започети шетњом

Преузмите андроид апликацију.