Ukusna kombinacija sočnog čokoladnog keksa i kokosovog krema oduševiće sve ljubitelje popularne Baunti čokoladice.
Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 grama šećera
- 4 kašike tople vode
- 8 kašika ulja
- 80 grama glatkog brašna
- 20 grama kakao praha
- prstohvat soli
- 100 mililitara mleka
Za preliv
- Kokosov krem
- 800 mililitara mleka
- 150 grama šećera
- 2 vanilin šećera
- 120 grama griza
- 200 grama kokosa
- 120 grama putera
Za čokoladni preliv
- 100 grama čokolade
- 100 mililitara slatke pavlake
Pripreme:
Jaja umutiti sa šećerom dok ne postanu penasta, pa dodati ulje i mlaku vodu. Postepeno dodavati suve sastojke – brašno, so i kakao (pre dodavanja u smesu brašno i kakao prosijati). Sve lagano mešajte dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Smesu za biskvit sipajte u kalup za torte (26-28 cm), čije ste dno obložili masnim papirom. Biskvit pecite oko 20 minuta na 180 stepeni proverite čačkalicom da li je pečen. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi nekoliko minuta, pa prelijte toplim mlekom. Za pripremu fila zagrejte mleko i šećer do ključanja. Kada provri sklonite lonac sa vatre i umešajte griz i kokos. Vratite lonac na šporet i kuvajte kremu još dva minuta na laganoj vatri. U skuvan krem dodati puter, sve dobro izmešati, pa premazati preko čokoladnog biskvita. Pokrijte vrh torte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Po želji tortu preliti čokoladnim ganaš kremom (otopljena čokolada i slatka pavlaka). Čuvajte tortu u frižideru nekoliko sati da se dobro ohladi pre serviranja.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.